migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Omlet z brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i syczący omlet na śniadanko z kawałkami brokuła, pomidorkami i fetą. Proste i pyszne śniadanie.

Omlet z brokułem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z brokułem

 

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 200 g różyczek brokuła
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • 40 g fety
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Sposób przygotowania:

Omlet z brokułem
Brokuła ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć. Do miski wbić jajka. Dodać mleko i roztrzepać widelcem. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Rozgrzać dobrze patelnię i rozpuścić masło. Wlać masę jajeczną.

Gaz zmniejszyć do minimum.

Poukładać różyczki ugotowanego brokuła, jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć także połówki pomidorków i pokruszoną fetę. Całość oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

Patelnię przykryć i smażyć aż jajka całkowicie się zetną. Potem zsunąć na talerz i od razu zajadać.
Omlet z bokułem
Brokuła ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć.
Omlet z bokułem
Do miski wbić jajka. Dodać mleko i roztrzepać widelcem. Doprawić solą i pieprzem.
Omlet z bokułem
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Przygotować fetę.
Omlet z bokułem
Rozgrzać dobrze patelnię i rozpuścić masło. Wlać masę jajeczną. Gaz zmniejszyć do minimum. Poukładać różyczki ugotowanego brokuła, jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć także połówki pomidorków i pokruszoną fetę. Całość oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.