Sposób przygotowania:
Omlet z brokułem
Brokuła ugotować we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć. Do miski wbić jajka. Dodać mleko i roztrzepać widelcem. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Rozgrzać dobrze patelnię i rozpuścić masło. Wlać masę jajeczną.
Gaz zmniejszyć do minimum.
Poukładać różyczki ugotowanego brokuła, jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć także połówki pomidorków i pokruszoną fetę. Całość oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Patelnię przykryć i smażyć aż jajka całkowicie się zetną. Potem zsunąć na talerz i od razu zajadać.
Gaz zmniejszyć do minimum.
Poukładać różyczki ugotowanego brokuła, jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć także połówki pomidorków i pokruszoną fetę. Całość oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Patelnię przykryć i smażyć aż jajka całkowicie się zetną. Potem zsunąć na talerz i od razu zajadać.