Sposób przygotowania:
Deserek z karmelizowaną gruszką
Gruszkę myjemy i wycieramy do sucha. Kroimy na pół i obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kosteczkę. Na patelnie wkładamy masło i pokrojoną gruszkę, smażymy przez chwilę, dodajemy cukier i mieszamy. Smażymy na złoty kolor. Odstawiamy.
Do wysokiego pojemnika wkładamy serek mascarpone i jogurt, miksujemy do połączenia.
Masę dzielimy na pół i przekładamy do pucharków. Na serek wykładamy lekko ostudzoną, przesmażoną gruszkę - połowa do każdego pucharka i posypujemy mielonymi orzechami.
Do wysokiego pojemnika wkładamy serek mascarpone i jogurt, miksujemy do połączenia.
Masę dzielimy na pół i przekładamy do pucharków. Na serek wykładamy lekko ostudzoną, przesmażoną gruszkę - połowa do każdego pucharka i posypujemy mielonymi orzechami.