Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Deserowy krem bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takim kremem można przekładać ciasta biszkoptowe

Deserowy krem bananowy

Składniki:

Deserowy krem bananowy

 

 

Sposób przygotowania:

Deserowy krem bananowy
Żelatynę wsypać do małego rondelka wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać, przestudzić. Banany obrać ze skorki, odciąć końcówki pokroić na kawałki, włożyć do miski, dodać żółtka, cukier waniliowy i połowę cukru pudru, zmiksować. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę, połączyć ze zmiksowanymi bananami i żelatyną. Ubijać jeszcze chwilę. Krem wyłożyć do pucharków i wystudzić.

Tagi:

jajko jajka