Sposób przygotowania:
Deser podwójnie jeżynowy
Galaretki rozpuścić w 3/4 litra gotowanej gorącej wodzie. Wystudzić. Do wystudzonej ale płynnej galaretki wsypać jeżyny i wymieszać. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Przygotować drugą warstwę:
Zmiksować banan z jeżynami i jogurtem z dodatkiem łyżki miodu. Żelatynę namoczyć w 2 przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i podgrzać do rozpuszczenia. Wystudzoną żelatynę dodać do masy i wymieszać.
Masę jogurtową wyłożyć na galaretkę z jeżynami. Schłodzić w lodówce.
Przygotować drugą warstwę:
Zmiksować banan z jeżynami i jogurtem z dodatkiem łyżki miodu. Żelatynę namoczyć w 2 przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i podgrzać do rozpuszczenia. Wystudzoną żelatynę dodać do masy i wymieszać.
Masę jogurtową wyłożyć na galaretkę z jeżynami. Schłodzić w lodówce.