Sposób przygotowania:
Diablotki
Mąkę z tłuszczem posiekać nożem, dodać żółtko, śmietanę
i zagnieść szybko ciasto.Włożyć do lodówki aby stężało.
Na stolnicy rozwałkować ciasto, formować niewielkie paluszki. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z masłem i papryką. Paluszki posmarować masą serową, oprószyć mąką i ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku przez 10-15 minut. Paluszki podawać do zup czystych lub zup - kremów.
i zagnieść szybko ciasto.Włożyć do lodówki aby stężało.
Na stolnicy rozwałkować ciasto, formować niewielkie paluszki. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z masłem i papryką. Paluszki posmarować masą serową, oprószyć mąką i ułożyć na blaszce. Piec w piekarniku przez 10-15 minut. Paluszki podawać do zup czystych lub zup - kremów.