gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Dietetyczna wątróbka duszona z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Watróbka duszona z jabłkami, zdrowa i nietucząca

Dietetyczna wątróbka duszona z jabłkami

Składniki:

Dietetyczna wątróbka duszona z jabłkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dietetyczna wątróbka duszona z jabłkami
Wątróbkę czyścimy, myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w ósemki, usuwamy nasionka. Smażymy je na patelni teflonowej bez użycia tłuszczu, do czasu aż się lekko zarumienią. Następnie przekładamy wraz z wątróbką przyprawioną majerankiem i pieprzem do garnka. Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez ok 10 minut, Kiedy wątróbka jest już gotowa przyprawiamy do smaku solą. Smacznego.