halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Dietetyczna zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Zdrowe zupy cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Zupę tą można przyrządzić zarówno w wersji tradycyjnej, jak i dietetycznej.

Dietetyczna zupa

Składniki:

Dietetyczna zupa

 

Sposób przygotowania:

Dietetyczna zupa
Warzywa obrać obrać, umyć. Kości cielęce opłukać pod zimną wodą . Włożyć do garnka zalać 1,2 litra zimnej wody, dodać marchewkę, pietruszkę, cebulę, liść laurowy oraz lubczyk. Gotować godzinę. Posolić do smaku. Wyjąć kości z wywaru, wsypać pęczak, gotować ok. 40 minut. Doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.