jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Dietetyczna zupa selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dietetyczna zupa selerowa z mleczkiem kokosowym - polecam na czas postu.

Dietetyczna zupa  selerowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dietetyczna zupa selerowa

 

  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki startej drobno włoszczyzny
  • (seler, marchew i pietruszka)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 100g zielonego makaronu z algami
  • sól, pieprz biały do smaku
  • pół szklanki mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 2 łyżki płatków kokosu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dietetyczna zupa selerowa
Do 1,5 litra wrzącej wody wrzucamy makaron z algami, startą włoszczyznę z solą oraz starte na plasterki łodygi selera naciowego.Listki selera pozostawiamy do dekoracji. Dodajemy oliwę. Gotujemy około 10 minut czyli do chwili gdy makaron będzie miękki.
Dodajemy cukier trzcinowy, mleczko kokosowe , doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy zupę gorącą posypaną płatkami migdałów i kokosu, udekorowaną listkami selera.
Dietetyczna zupa  selerowa
Do wrzątku wrzucamy makaron z algami i starte w plasterki łodygi selera
Dietetyczna zupa  selerowa
Do zupy dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy solą i białym pieprzem.
Dietetyczna zupa  selerowa
Zupę podajemy gorącą - dekorujemy ją listkami selera naciowego

Tagi:

makaron seler