Sposób przygotowania:
Dietetyczne letnie ciasto z truskawkamiBiszkopt:

Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę
ETAP 2:

Następnie stopniowo dodawać stevie i cały czas mieszać
ETAP 3:

W kolejnym kroku dodawać po jednym żółtku i wymieszać. Dodać mieszankę mąk i delikatnie wymieszać.
ETAP 4:

Przelać do wyłożonej papierem tortownicy i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika. Piec około 15-20 minut do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić zupełnie.
Wypełnienie:

W miedzy czasie gdy biszkopt stygnie przygotować galaretkę przygotowaną w 400 ml wody.
Truskawki umyć, osuszyć i oderwać szypułki. Na biszkopcie zapiąć obręcz od tortownicy i ułożyć ciasno owoce. Gdy galaretka będzie na granicy tężenia delikatnie przelać na truskawki. Wstawić do lodówki i zostawić do całkowitego stężenia.
Dinah
monikaT83