Sposób przygotowania:
Dietetyczne Muffiny z mieszanki otrąb
Suche składniki nabierałam miarką o pojemności 100 ml, więc taka miara jest podawana jest w przepisie. W rondelku rozpuszczamy margarynę, studzimy, dodajemy 120 ml jogurtu naturalnego koziego, wbijamy 1 jajko i za pomocą trzepaczki dokładnie ubijamy składniki. Mieszamy wszystkie suche składniki: 3 rodzaje otrąb, mąkę,musli, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy. Mokre składniki z rondelka przelewamy do suchych, mieszamy dokładnie łyżką. Nakładamy ciasto do 6 silikonowych foremek na muffinki, wciskamy w ciasto żurawinę. Pieczemy ok 25 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C. Ostudzone muffinki wyciągamy z foremek, robimy kleksy cukrowymi pisakami,do których przyklejamy srebrne kulki ozdobne.