Sposób przygotowania:
dietetyczne omlety z kremem waniliowym
jajka rozbijamy miksujemy ze slodzikiem do bialosci
cly czas mieszajac dodajemy skrobie i sode lub troszke proszku do pieczenia i wanilie
smazymy na patelni teflonowej lekko posmarowanej papierem namoczonym w oliwie,omlet smazymy jak nalesnik z obu stron
krem:
wlewamy mleko do garnka zostawiajac ok 1/4,zagotowujemy mleko
do zimnego mleka ndodajemy skrobie slodzik i wanilie
dokladnie mieszamy
wlewamy do gotujacego sie mleka
energicznie mieszamy az do uzyskania konsystencji budyniu
chwilke gotujemy tak jak kazdy inny budyn
wylewamy na omlet
W zaleznosci od upodoban mozna dac wiecej lub mniej slodziku,inny aromat itd..
wspaniale smakuje i na zimno i na goraco:)
cly czas mieszajac dodajemy skrobie i sode lub troszke proszku do pieczenia i wanilie
smazymy na patelni teflonowej lekko posmarowanej papierem namoczonym w oliwie,omlet smazymy jak nalesnik z obu stron
krem:
wlewamy mleko do garnka zostawiajac ok 1/4,zagotowujemy mleko
do zimnego mleka ndodajemy skrobie slodzik i wanilie
dokladnie mieszamy
wlewamy do gotujacego sie mleka
energicznie mieszamy az do uzyskania konsystencji budyniu
chwilke gotujemy tak jak kazdy inny budyn
wylewamy na omlet
W zaleznosci od upodoban mozna dac wiecej lub mniej slodziku,inny aromat itd..
wspaniale smakuje i na zimno i na goraco:)
Anula