Krysia64

Krysia64

Kuchcik
[Przepisów: 3]

DIP do grilla i nie tylko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Polecam DIP dla smakoszy dobrej uczty przy grillu.

DIP do grilla i nie tylko

Składniki:

DIP do grilla i nie tylko

 

  • 1 jogurt śródziemnomorski (ewentualnie każdy inny jogurt naturalny , ale bardzo gesty),
  • 6 rzodkiewek
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 ząbki czosnku (spore)
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 3 łyżki czubate koperku świeżego
  • 2,5 łyżeczki
  • przyprawy do sosu TZATZIKI
  • szczypta ziół oregano oraz ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku
  • 2 czubate łyżki majonezu Winiary

Sposób przygotowania:

DIP do grilla i nie tylko
Wszystkie składniki pokroić w drobniutką kosteczkę, wymieszać i ostawić do lodówki aby się schłodziło na ok. 30 min.Można dodać wiecej czosnku to zależy jak kto lubi , DIP jest wyborny w smaku , robię go nawet na święta do pieczonych mięs, nadaje sie również na kanapki, idealny do grillowania .....po prostu ja osobiście zajadam się nim bardzo. Myślę ze przypadnie również i Wam do gustu .