2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1472]

Dip jogurtowo-chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wspaniały dodatek do pieczonych mięs tych na zimno jak i na gorąco np do dań z grilla,dla amatorów chrzanowych smaków.

Dip jogurtowo-chrzanowy

Składniki:

Dip jogurtowo-chrzanowy

 

  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka chrzanu kremowego ze słoiczka
  • 1 łyżka konfitury z żurawiny
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:

Dip jogurtowo-chrzanowy
W miseczce wymieszać chrzan z zimnym jogurtem naturalny z lodówki najlepszy jest grecki gęsty,doprawić solą i białym pieprzem do smaku,dodać łyżkę konfitury żurawinowej,przed podaniem schłodzić 2-3 godziny w lodówce. Polecam jako dodatek do pieczystych mięs zarówno na zimno jak i gorąco,do dań z grilla pasuje idealnie.

Tagi:

dip sosy