Sposób przygotowania:
Naleśniki z brokułami i szybkim dipem musztardowym
Składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na 20-30 minut. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dolać wody lub mleka, jeśli zaś zbyt rzadkie dodać odrobinę mąki i wymieszać. Następnie usmażyć naleśniki. W międzyczasie brokuła podzielić na różyczki, sparzyć. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Następnie ostudzić pokroić jeszcze drobniej. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry. Paprykę, pomidora oraz wędlinę pokroić w kostkę. Wszystko połączyć z brokułem. Dodać musztardę i przyprawy. Wymieszać. Dalej elementy na dip, tj. śmietanę i musztardę połączyć i wymieszać. Na usmażone naleśniki nakładać po plasterku sera żółtego, na to farsz i zwijać z rulon. Tak przygotowane podgrzać na patelni bądź w piekarniku. Następnie ciepłe naleśniki posmarować dipem i posypać parmezanem. Smacznego!