Sposób przygotowania:
Chrupiące kąski kurczaka z dipami
Przygotowujemy 2 różne smakowo dipy w osobnych miseczkach, mieszając wymienione wcześniej składniki ze sobą, dipy wstawiamy do lodówki.
Mieszamy w jednej misce oba rodzaje panierki. Kawałki kurczaka doprawiamy solą i papryką, zostawiamy na jakieś 30 minut. Następnie każdy kawałek kurczaka panierujemy dokładnie z każdej strony i układamy na blasze polanej olejem. Wstawiamy do gorącego piekarnika o temp. 200 stopni na 15 minut, następnie odwracamy każdy kawałek mięsa, podlewamy ok. 100 ml wody i pieczemy dalsze 15 minut. Gdy widzimy, że panierka jest już rumiana, a kurczak upieczony w środku wykładamy mięso na półmisek i podajemy z dipami.
Mieszamy w jednej misce oba rodzaje panierki. Kawałki kurczaka doprawiamy solą i papryką, zostawiamy na jakieś 30 minut. Następnie każdy kawałek kurczaka panierujemy dokładnie z każdej strony i układamy na blasze polanej olejem. Wstawiamy do gorącego piekarnika o temp. 200 stopni na 15 minut, następnie odwracamy każdy kawałek mięsa, podlewamy ok. 100 ml wody i pieczemy dalsze 15 minut. Gdy widzimy, że panierka jest już rumiana, a kurczak upieczony w środku wykładamy mięso na półmisek i podajemy z dipami.
marietta