marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dip miętowy z rzeżuchą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jogurty otworzyć i przełożyć łyżką do salaterki,dodać świeżej,pociętej rzeżuchy i listków świeżej mięty.Doprawić,wymieszać i podawać.

Dip miętowy z rzeżuchą.

Składniki:

Dip miętowy z rzeżuchą.

 

  • 400 ml. jogurtu naturalnego greckiego"Pilos",
  • duży pęczek wyrośniętej rzeżuchy,
  • garść listków świeżej lub suszonej mięty,
  • łyżeczka soli morskiej,
  • łyżeczka pieprzu ziołowego lub cytrynowego.

Sposób przygotowania:

Dip miętowy z rzeżuchą.
Listki świeżej mięty opłukać i osuszyć, a jeśli są suszone , rozetrzeć je w dłoniach na talerz. Rzeżuchę pociąć i przepłukać na sitku bieżącą wodą. Jogurty naturalne po otwarciu przełożyć łyżką do salaterki średniej, dodać liście mięty i pęczek rzeżuchy. Doprawić solą i pieprzem smakowym. Wymieszać i podawać z pieczywem chrupkim lub chipsami jabłkowymi lub bananowymi.

Tagi:

dip sosy