darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Dip ogórkowy z czosnkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetny sosik do słonych przekąsek

Dip ogórkowy z czosnkiem i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dip ogórkowy z czosnkiem i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Dip ogórkowy z czosnkiem i koperkiem
Ogórka obieramy, przekrawamy wzdłuż, łyżeczką wycinamy nasionka. Kroimy w kosteczkę, solimy i odstawiamy na jakieś 10 minut, aby ogórek puścił soki. Odcedzamy wodę, dodajemy posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek i blendujemy/miksujemy. Dodajemy jogurt, delikatnie mieszamy i doprawiamy. Przed podaniem należy schłodzić. Świetnie smakuje z krakersami, różnego rodzaju snakami - tortille, nachosy, paluszki grissini, polecam również do grillowanych potraw, ziemniaków
Dip ogórkowy z czosnkiem i koperkiem
ogórki obieramy, za pomocą łyżeczki wydrążamy
Dip ogórkowy z czosnkiem i koperkiem
wydrążone ogórki kroimy w kostkę, solimy
Dip ogórkowy z czosnkiem i koperkiem
dodajemy koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek
Dip ogórkowy z czosnkiem i koperkiem
za pomocą blendera lub miksera uzyskamy jednolitą masę

Tagi:

dip sosy