allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Dip z bryndzą i rzodkiewkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny dip do jajek na twardo i warzyw.

Dip z bryndzą i rzodkiewkami

Składniki:

Dip z bryndzą i rzodkiewkami

 

  • 150g - serek homogenizowany naturalny,
  • 100g - jogurt naturalny,
  • 15 dkg - bryndza,
  • 3 łyżki - siekana zielenina,
  • 2 pęczki rzodkiewki,
  • do smaku carry, sól, biały pieprz

Sposób przygotowania:

Dip z bryndzą i rzodkiewkami
Serek homogenizowany, jogurt i bryndzę włożyc do miksera i zmiksowac na gładka masę. Rzodkiewki umyc i zetrzec na tarce o małych oczkach. Gdyby było dużo soku to nieco odlac. Masę z bryndzą połączyc z rzodkiewkami i siekaną zieleniną. Doprawic solą, pieprzem i curry do smaku. Przed podanie schładzac w lodówce minimum 1 godzinę.

Tagi:

dip sosy