Książka Kucharska: Zimny bufet

Dip żurawinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dip podawać z surowymi lub gotowanymi warzywami, pieczonym mięsem nabitym na patyczki, krakersami itp.

Dip żurawinowy

Składniki:

Dip żurawinowy

 

  • 250 gram świeżej lub mrożonej żurawiny
  • 4 łyżki cukru pudru (do smaku)
  • 2 łyżeczki startego świeżego imbiru lub suszonego imbiru
  • 240 gram gładkiego serka twarożkowego
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Dip żurawinowy
Rozmrożone, umyte i osuszone żurawiny zmielić w malakserze z przyprawami, wymieszać dobrze z serkiem. Schłodzić co najmniej 2 godziny przed podaniem. Dip podawać z surowymi lub gotowanymi warzywami, pieczonym mięsem nabitym na patyczki, krakersami itp.

Tagi:

dip sosy