alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Długa bułka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo fajny pomysł bo można zrobić wcześniej i potem pokroić.

Długa bułka faszerowana

Składniki:

Długa bułka faszerowana

 

  • 1 długa bułka ( ta grubsza )
  • 4 jajka na twardo
  • 15 dag kiełbasy
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Długa bułka faszerowana
Z bułki odkroić piętkę z jednej i drugiej strony . Wyciągnąć środek z bułki delikatnie tak by bułka sie nie połamała .
Jajka rozgnieść widelcem , a kiełbasę bardzo drobno pokroić w kosteczkę . Zmieszać jajka z kiełbasą , majonezem i natką . Doprawić do smaku . Wepchnąć farsz do bułki .
Bułkę zawinąć w folię aluminiową i zostawić na 2 godziny w lodówce . Potem odwinąć i pokroić ostrym nożem na grube kromki.