alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Długa bułka faszerowana mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo fajny pomysł bo można zrobić wcześniej i potem pokroić.

Długa bułka faszerowana  mięsem

Składniki:

Długa bułka faszerowana mięsem

 

  • 1 długa bułka ( ta grubsza )
  • 20 dag pieczonego mięsa od obiadu
  • 15 dag usmażonych pieczarek bez tłuszczu
  • 3 łyżki masła roślinnego
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Długa bułka faszerowana mięsem
Z bułki odkroić piętkę z jednej i drugiej strony . Wyciągnąć środek z bułki delikatnie tak by bułka sie nie połamała .
Zmiksować mięso z pieczarkami i masłem w malakserze na gładko. Dodać natkę i zamieszać . Doprawić do smaku . Wepchnąć farsz do bułki .
Bułkę zawinąć w folię aluminiową i zostawić na 2 godziny w lodówce . Potem odwinąć i pokroić ostrym nożem na grube kromki.