Sposób przygotowania:
Dobra, miękka łopatka a'la marys
Łopatke kroje w plastry , odkrawamy tluszcz jesli jest i jak ktos chce, ja osobiscie nie odkrawam bo nigdy nie mam na to czasu. Tłucze poźniej tłuczkiem do kotletow, delikatnie z obu stron.
i zostawiam na talerzu mozna obtoczyc w maczce.
do garnka nalewam wode i zagotowuje z 3 kostami. Olej lejemy na patelnie i na rozgrzany olej kladziemy miesko i obsmazamy z dwoch stron i przekladamy do garnka z gotujacym sie rosolkiem z kostek.
Gotujemy az miesko bedzie miekkie. Dolewamy wode ktora wyparowala, dodajemy maggi do smaku.
Jesli miesko jest miekkie robimy sos
tzn ja miksuje wode + mąke + odrobine mleka i smietany - wszystko robie na oko :D
I dodajemy do mieska ciągle mieszając, dodajemy 2 szczypty suszonejbadz swiezej pietruszki i wylaczamy. zostawiamy pod przykryciem by miesko szybciej doszlo. Mozna sos zrobic z torebki!
Podawac z ziemniakami i tartymi buraczkami.
i zostawiam na talerzu mozna obtoczyc w maczce.
do garnka nalewam wode i zagotowuje z 3 kostami. Olej lejemy na patelnie i na rozgrzany olej kladziemy miesko i obsmazamy z dwoch stron i przekladamy do garnka z gotujacym sie rosolkiem z kostek.
Gotujemy az miesko bedzie miekkie. Dolewamy wode ktora wyparowala, dodajemy maggi do smaku.
Jesli miesko jest miekkie robimy sos
tzn ja miksuje wode + mąke + odrobine mleka i smietany - wszystko robie na oko :D
I dodajemy do mieska ciągle mieszając, dodajemy 2 szczypty suszonejbadz swiezej pietruszki i wylaczamy. zostawiamy pod przykryciem by miesko szybciej doszlo. Mozna sos zrobic z torebki!
Podawac z ziemniakami i tartymi buraczkami.
robertjankopp