Sposób przygotowania:
Pikantny gulasz z łopatki z warzywami
Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w małą kostkę, wymieszać z przyprawą do wieprzowiny i do lodówki na 2 godziny. Cebule, ząbki czosnku, papryki pokroić w kostkę.
Do misy urządzenia wlać olej rzepakowy, wsypać mięso, ustawić na pieczenie 160 C, 50 minut, po 10 minutach wymieszać.
Następnie wsypać cebulę, czosnek, wymieszać, po 5 minutach wsypać paprykę, wymieszać i smażyć wszystko z 10 minut.
Wlać 1/2 litra wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól, paprykę słodką, pieprz mielony i gotować w 120 C 25 minut, następnie mąkę wymieszać z wodą i koncentratem pomidorowym i wlać do gulaszu, wymieszać i zagotować, na koniec wsypać natkę pietruszki.
Do misy urządzenia wlać olej rzepakowy, wsypać mięso, ustawić na pieczenie 160 C, 50 minut, po 10 minutach wymieszać.
Następnie wsypać cebulę, czosnek, wymieszać, po 5 minutach wsypać paprykę, wymieszać i smażyć wszystko z 10 minut.
Wlać 1/2 litra wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól, paprykę słodką, pieprz mielony i gotować w 120 C 25 minut, następnie mąkę wymieszać z wodą i koncentratem pomidorowym i wlać do gulaszu, wymieszać i zagotować, na koniec wsypać natkę pietruszki.