Sposób przygotowania:
Dobre ciasto na tartę
Masło drobno posiekać. Dodać mąkę, szczyptę soli, wodę i szybko zagnieść palcami ciasto. Składać i rozwałkowywać je kilkakrotnie. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować. Przenieść na wałku do wysmarowanej masłem formy do tart. Wałkiem odciąć kawałki ciasta wystające poza formę. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika na 15 minut.
Uwaga!
W razie potrzeby, masło można zastąpić 1/2 szklanki oleju.
Schłodzone ciasto rozwałkować. Przenieść na wałku do wysmarowanej masłem formy do tart. Wałkiem odciąć kawałki ciasta wystające poza formę. Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika na 15 minut.
Uwaga!
W razie potrzeby, masło można zastąpić 1/2 szklanki oleju.