Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą oraz, doprawiamy do smaku. Wszystko mieszamy, z mięsa formujemy płaskie kotlety, patelnię grillową rozgrzewamy i układamy kotlety, smażymy na lekko rumiany kolor.
Umytego pomidora i ogórki kroimy w plasterki, cebule kroimy w krążki. Bułki do hamburgerów smarujemy majonezem, układamy w kolejności: sałatę, kotleta, polewamy musztardą oraz ketchupem, układamy pomidora, cebulę oraz ogórka. Przykrywamy wierzchnią częścią bułki.
Umytego pomidora i ogórki kroimy w plasterki, cebule kroimy w krążki. Bułki do hamburgerów smarujemy majonezem, układamy w kolejności: sałatę, kotleta, polewamy musztardą oraz ketchupem, układamy pomidora, cebulę oraz ogórka. Przykrywamy wierzchnią częścią bułki.