Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowe hamburgery są bardzo pyszne. Szybko można je przygotować i dla każdego smakosza będą na pewno idealnym smakiem dla podniebienia.

Domowe hamburgery Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe hamburgery

Na mięso

  • 0,5 kg łopatki bez kości
  • 5 łyżek barbecue

dodatki

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Zaczynamy od przygotowania mięsa na kotlety. Całą łopatkę mielimy na maszynce do mięsa i całość przyprawiamy sosem do barbecue. Całość dokładnie mieszamy.

Z gotowego mięsa przygotowujemy kotleciki do hamburgerów i smażymy z obu stron na patelni aż do zarumienienia. Następnie przygotowujemy warzywa: pomidory kroimy w plasterki, cebulę w talarki i ogórka kiszonego oraz na tarce trzemy ser żółty.

Przygotowujemy pieczywo: bułki przecinamy na pół. Włączamy piekarnik na 180 st C i zapiekamy przez 5 min połówkę bułki z serem i kotletem. Po zapieczeniu dokładamy warzywa, a na drugiej połówce bułki polewamy sosem. Całość składamy i jeszcze na chwilkę wkładamy do rozgrzanego piekarnik.

Gotowe, smaczne i chrupkie hamburgery :)
Domowe hamburgery
Kroimy pomidory, cebulę i ogróki kiszone.
Domowe hamburgery
Mielimy łopatkę, dodajemy sos i formujemy mięso w kotlety. Smażymy.
Domowe hamburgery
Zapiekamy bułkę z serem i kotletami przez 5 min.
Domowe hamburgery
Nakłądamy warzywa, a na drugą połówkę sos. Składamy.

Tagi:

hamburgery