Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery
Zaczynamy od przygotowania mięsa na kotlety. Całą łopatkę mielimy na maszynce do mięsa i całość przyprawiamy sosem do barbecue. Całość dokładnie mieszamy.
Z gotowego mięsa przygotowujemy kotleciki do hamburgerów i smażymy z obu stron na patelni aż do zarumienienia. Następnie przygotowujemy warzywa: pomidory kroimy w plasterki, cebulę w talarki i ogórka kiszonego oraz na tarce trzemy ser żółty.
Przygotowujemy pieczywo: bułki przecinamy na pół. Włączamy piekarnik na 180 st C i zapiekamy przez 5 min połówkę bułki z serem i kotletem. Po zapieczeniu dokładamy warzywa, a na drugiej połówce bułki polewamy sosem. Całość składamy i jeszcze na chwilkę wkładamy do rozgrzanego piekarnik.
Gotowe, smaczne i chrupkie hamburgery :)
Z gotowego mięsa przygotowujemy kotleciki do hamburgerów i smażymy z obu stron na patelni aż do zarumienienia. Następnie przygotowujemy warzywa: pomidory kroimy w plasterki, cebulę w talarki i ogórka kiszonego oraz na tarce trzemy ser żółty.
Przygotowujemy pieczywo: bułki przecinamy na pół. Włączamy piekarnik na 180 st C i zapiekamy przez 5 min połówkę bułki z serem i kotletem. Po zapieczeniu dokładamy warzywa, a na drugiej połówce bułki polewamy sosem. Całość składamy i jeszcze na chwilkę wkładamy do rozgrzanego piekarnik.
Gotowe, smaczne i chrupkie hamburgery :)