Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Domowa czekolada na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czekolada na gorąco, chyba wszyscy uwielbiają ten napój. Przygotowuję ją najczęściej w okresie zimowym.

Domowa czekolada na gorąco

Składniki:

Domowa czekolada na gorąco

 

  • 400 ml mleka 3,/2 %
  • 20 g czekolady mlecznej
  • 1 łyżeczka kakaa
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Domowa czekolada na gorąco
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dolewając 2 łyżki mleka. Do garnka przelewamy pozostałe mleko, zagotowujemy dosładzając do smaku. Gorące mleko spieniamy (jeżeli nie mamy spieniacza używamy blendera lub miksera) Dodajemy do mleka czekoladę oraz kakao i intensywnie mieszamy. Rozlewamy do filiżanek i podajemy na gorąco.