Sposób przygotowania:
Domowa granola
W garnuszku rozpuszczamy miód i dodajemy olej, mieszamy do połączenia się składników. Płatki, otręby i wiórki kokosowe dzielimy na 2 miski.Do jednej miski dodajemy przyprawę, dynię, sezam, słonecznik i posiekane migdały (można je wcześniej sparzyć i obrać - pomyślałam o tym po fakcie). Zawartość miski wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polewamy rozpuszczonym miodem i dokładnie mieszamy.
"Mają być dobrze pokryte syropem , ale składniki nie powinny się ze sobą sklejać, gdy tak się stanie, dosypać trochę suchych składników z drugiej miski."
Piec w 150 stopniach przez 25 - 30 minut często mieszając.
W drugiej misce mieszamy posiekane morele, rodzynki, żurawinę, jagody i ostudzoną upieczoną mieszankę. Przesypujemy do słoika i dodajemy kilka lasek cynamonu.
Smacznego :)
"Mają być dobrze pokryte syropem , ale składniki nie powinny się ze sobą sklejać, gdy tak się stanie, dosypać trochę suchych składników z drugiej miski."
Piec w 150 stopniach przez 25 - 30 minut często mieszając.
W drugiej misce mieszamy posiekane morele, rodzynki, żurawinę, jagody i ostudzoną upieczoną mieszankę. Przesypujemy do słoika i dodajemy kilka lasek cynamonu.
Smacznego :)