Jesteśmy tym co jemy

Jesteśmy tym co jemy

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Domowa granola

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i zdrowa domowa granola :)

Domowa granola Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowa granola

 

Sposób przygotowania:

Domowa granola
W garnuszku rozpuszczamy miód i dodajemy olej, mieszamy do połączenia się składników. Płatki, otręby i wiórki kokosowe dzielimy na 2 miski.Do jednej miski dodajemy przyprawę, dynię, sezam, słonecznik i posiekane migdały (można je wcześniej sparzyć i obrać - pomyślałam o tym po fakcie). Zawartość miski wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polewamy rozpuszczonym miodem i dokładnie mieszamy.

"Mają być dobrze pokryte syropem , ale składniki nie powinny się ze sobą sklejać, gdy tak się stanie, dosypać trochę suchych składników z drugiej miski."



Piec w 150 stopniach przez 25 - 30 minut często mieszając.



W drugiej misce mieszamy posiekane morele, rodzynki, żurawinę, jagody i ostudzoną upieczoną mieszankę. Przesypujemy do słoika i dodajemy kilka lasek cynamonu.



Smacznego :)
Domowa granola
płatki z dynią sezamem i migdałami wysypujemy na blachę
Domowa granola
w garnuszku rozpuszczamy miód i dodajemy olej
Domowa granola
płatki polewamy rozpuszczonym miodem i dokładnie mieszamy