kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Domowa granola z bakaliami i miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszną i chrupiącą, pieczoną granolę. Zdrowa i słodzona miodem jest super dodatkiem do np. jogurtu lub mleka. Polecam.

Domowa granola z bakaliami i miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowa granola z bakaliami i miodem

 

Sposób przygotowania:

Domowa granola z bakaliami i miodem
Migdały siekamy na mniejsze kawałeczki. Wszystkie składniki na granolę przekładamy do miski i mieszamy, tak długo aby miód i nektar połączyły się z masą.

Papierem do pieczenia wykładamy blaszkę i przesypujemy przygotowaną granolę, rozprowadzamy równą warstwę.

Pieczemy przez ok 30 min w temperaturze 200 stopni co jakiś czas mieszając, aby masa się podpiekła ale nie przypaliła.
Domowa granola z bakaliami i miodem
Migdały przekładamy na deskę i kroimy na kawałeczki.
Domowa granola z bakaliami i miodem
Do miski wkładamy żurawinę, płatki, rodzynki,nektar.
Domowa granola z bakaliami i miodem
Następnie dodajemy pokrojone migdały i mieszamy.
Domowa granola z bakaliami i miodem
Masę rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.