Domowa granola kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Od zawsze wiadomo, że śniadanie to nasz najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Ma być pożywne, smaczne i pełnowartościowe. Powinno także dostarczyć nam dużo energii. Doskonałym pomysłem na śniadanie jest granola z jogurtem

Domowa granola kokosowa

Składniki:

Domowa granola kokosowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa granola kokosowa
Mleko skondensowane lekko podgrzewamy, aby było rzadkie. Do dużej miski wsypujemy wszystkie płatki, otręby, zarodki, wiórki i ziarna sezamu i słonecznika. Dodajemy sól, cynamon, wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy mleko i olej, jeszcze raz mieszamy. Wysypujemy na 2 blaszki do pieczenia wyłożone papierem. Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni i pieczemy przez 60 minut, raz na jakiś czas mieszamy, żeby płatki się nie przypaliły. Po wyjęciu z piekarnika do granoli dodajemy żurawinę i mieszamy. Gdy płatki wystygną przesypujemy je do szklanego suchego słoika.