Wiech

Wiech

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Domowa kiełbasa i szynka - uwędzone!

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wreszcie i kiełbasa i szynka doczekały się wędzenia.

Domowa kiełbasa i szynka  - uwędzone! Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowa kiełbasa i szynka - uwędzone!

 

  • Składniki jak w przepisie na domową kiełbasę i domowy baleron.
  • https://gotujmy.pl/domowy-baleron-pieczony-,przepisy,195575.html
  • https://gotujmy.pl/domowa-kielbasa---bez-chemii,przepisy,195872.html

Sposób przygotowania:

Domowa kiełbasa i szynka - uwędzone!
Dzięki uprzejmości znajomego restauratora mam możliwość skorzystania z wędzaka. Wcześniej przygotowane specjały - kiełbasę, której część zjedliśmy wcześniej po sparzeniu i upieczeniu na grillu, oraz szynkę, przygotowywaną razem z (już wcześniej upieczonym i zjedzonym) baleronem, powiesiłem w komorze wędzarniczej. Szynka wędziła się ok. 3 godzin w temperaturze ok. 65 - 70 st. C, kiełbasa - ok. 4 godzin w temp. 50 - 55 st. C. Wierzcie mi, warte były zachodu.
Domowa kiełbasa i szynka  - uwędzone!
Kiełbasa prosto z wędzarni - również rarytas!
Domowa kiełbasa i szynka  - uwędzone!
A tak wyglądały moje kiełbaski w komorze