gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Domowa konserwa (mielonka)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna, łatwa w przygotowaniu domowej roboty konserwa (mielonka) idealna do kanapek.Moja rodzina ją bardzo lubi.

Domowa konserwa (mielonka) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowa konserwa (mielonka)

 

  • 50 dag szynki wieprzowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Domowa konserwa (mielonka)
Mięso mielimy, w maszynce do miski. Wsypujemy majeranek i przeciskamy przez praskę ząbki czosnku - doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowaną masę nakładamy do słoików, dociskamy zostawiamy trochę miejsca. Zakręcam słoiki. Nalewamy wodę do garnka i wkładamy słoiki ( woda ma sięgać do połowy słoika) gotujemy 60 minut. Ugotowane odkładamy do wystudzenia, na drugi dzień powtarzamy tą czynność ponownie gotujemy 60 minut. Gotową odkładamy do lodówki
Domowa konserwa (mielonka)
Mielimy mięso w maszynce przez średnie oczka
Domowa konserwa (mielonka)
Dodajemy pozostałe składniki do mięsa mielimy
Domowa konserwa (mielonka)
Przekładamy masę mięsną do słoików dociskamy
Domowa konserwa (mielonka)
Słoiki zakręcamy gotujemy w pierwszy i drugi dzień

Tagi:

szynka