Sposób przygotowania:
Domowa konserwa
Mięso mielone- najlepiej przez nas samych. Boczek kroimy w drobna kosteczkę i mieszamy z mięsem mielonym. W wersji bardziej dietetycznej możemy zamiast boczku dodać pierś z kurczaka. Mięsa mieszamy z sobą solimy , dodajemy roztarty w ręce majeranek i papryki. Wyciskamy czosnek - ilość zależna od naszego gustu ok 4 -6 ząbków. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Słoiki wyparzamy , nakąłdamy mięso mocno ubijając do połowy słoika. Do każdego słoika wlewamy 2 łyżki przegotowanej wody-zimnej. Słoik zakręcamy. Gotujemy przez 3 dni po 1 godzinie.
agabi22
iwa643
wyciągamy musi ostygnąć w tem .pokojowej jak będzie już zimne , letnie wtedy do lodówki . Słoiki wkładamy do zimnej wody i zagotowujemy tak 3 razy .