iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Domowa konserwa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Domowa konserwa bez konserwantów

Domowa konserwa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowa konserwa

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa konserwa
Mięso mielone- najlepiej przez nas samych. Boczek kroimy w drobna kosteczkę i mieszamy z mięsem mielonym. W wersji bardziej dietetycznej możemy zamiast boczku dodać pierś z kurczaka. Mięsa mieszamy z sobą solimy , dodajemy roztarty w ręce majeranek i papryki. Wyciskamy czosnek - ilość zależna od naszego gustu ok 4 -6 ząbków. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Słoiki wyparzamy , nakąłdamy mięso mocno ubijając do połowy słoika. Do każdego słoika wlewamy 2 łyżki przegotowanej wody-zimnej. Słoik zakręcamy. Gotujemy przez 3 dni po 1 godzinie.
Domowa konserwa
Tak wygląda gotowe miesko po ugotowaniu z tłuszczykiem i galaretką
Domowa konserwa
Mięso po drugim gotowaniu wytworzyła się już galaretka która w lodówce zastygnie

Tagi:

mięso