Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Mielonka ze Słoika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna wędlina domowej roboty ,smakuje jak konserwa .

Mielonka ze Słoika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mielonka ze Słoika

 

 

Sposób przygotowania:

Mielonka ze Słoika
Mięso i tłuszcz drobno pokroić .Skórę pokroić bardzo drobniutko . Całość dokładnie wymieszać i zmielić przez najdrobniejsze oczka w maszynce. Do mięsa dodać wszystkie przyprawy ,wodę i bardzo dokładnie wymieszać masę rękoma . Mięsną masą wypełnić sterylnie czyste słoiki (u mnie pół litrowe) do połowy ich wysokości. Mocno zakręcić i gotować na malutkim ogniu przez ok. 2,5 -3 godziny . Słoiki po ugotowaniu wyjąć i odstawić do całkowitego ostygnięcia . Zimne wstawić do lodówki na kilka godzin , a najlepiej na całą noc aby galaretka stężała.
Mielonka ze Słoika
Przyprawionym i dokładnie wyrobionym mięsem wypełnić słoiki i gotować ok. 2,5 godziny

Tagi:

szynka