kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Domowa mielonka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna do chleba z kiszonym ogórkiem

Domowa mielonka

Składniki:

Domowa mielonka

 

  • 1kg łopatki
  • 1 kg boczku tłuściejszego
  • 1kg piersi z indyka
  • sól,pieprz, czosnek ,pieprz ziołowy,majeranek

Sposób przygotowania:

Domowa mielonka
Mięso pokroić na małe kawałki dać troszkę peklówki, zmielić przyprawić do smaku,odstawić niech postoi w lodówce całą noc, następnego dnia naładować do słoików zamknąć i do gara z wodą zimną ,gotować 1 godzinę ,na drugi dzień jeszcze raz gotować 1 godzinę. Zapewniam że smakuje wyśmienicie.

Tagi:

indyk