Sposób przygotowania:
Ryba po grecku wg Megg
Filety z mintaja osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić sokiem z cytryny i z obu stron oprószyć przyprawą do ryb, a następnie włożyć do lodówki na 1h. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Marchewki, pietruszkę oraz selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulę wraz z warzywami. Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz wlać wodę i wszystko razem dusić aż warzywa będą miękkie, a sos dość gęsty. Dodać przyprawy, wymieszać i dusić jeszcze parę minut. Filety z mintaja przeciąć na dwie części. Jajko roztrzepać wraz ze szczyptą soli i pieprzu. Filety panierować najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Usmażoną rybę wyłożyć na talerze i przykryć przygotowanym sosem warzywnym.