Sposób przygotowania:
Domowa zupa ogórkowa
Do garnka wlewamy bulion i wstawiamy na mały gaz. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy i myjemy.
Ziemniaki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do gotującego się bulionu.
Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do gotujących się ziemniaków.
Ogórki wyjmujemy ze słoika i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki odciskamy z nadmiaru płynu i dodajemy do gotujących się warzyw, które muszą być już miękkie.
Gotujemy zupę aż ogórki będą miękkie.
Śmietankę hartujemy gorącą zupą i wlewamy do garnka. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku.
Podajemy gorącą.
Ziemniaki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do gotującego się bulionu.
Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do gotujących się ziemniaków.
Ogórki wyjmujemy ze słoika i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki odciskamy z nadmiaru płynu i dodajemy do gotujących się warzyw, które muszą być już miękkie.
Gotujemy zupę aż ogórki będą miękkie.
Śmietankę hartujemy gorącą zupą i wlewamy do garnka. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku.
Podajemy gorącą.