Sposób przygotowania:
Krupnik Eli na żołądkach drobiowychprzygotowanie wywaru
Żołądki drobiowe opłukać, włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie i jarzynkę.
Całość zalać wodą i gotować aż żołądki będą miękkie.
Miękkie żołądki wyjąć z wywaru, ostudzić i pokroić.
przygotowanie składników
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Marchewki, pietruszkę i seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić.
przygotowanie składników cd
Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.
przygotowanie zupy
Do wywaru wsypać kaszę, dodać cebulę i gotować 15 minut.
Do zupy dodać utarte jarzyny, pokrojone ziemniaki i gotować aż wszystko będzie miękkie.
Dodać do zupy pokrojone żołądki i zagotować.
Do gotowej zupy dodać koperek. Zupę doprawić do smaku maggi i pieprzem. Smacznego!
gusia1000