Sposób przygotowania:
Domowe batony śniadaniowe
Rodzynki z mieszanki studenckiej kroimy na mniejsze części a orzechy siekamy.
Płatki kukurydziane i kakaowe mielimy i przesypujemy do miski.
Dodajemy wiórki kokosowe, syrop z agawy oraz mieszankę studencką i mascarpone.
Mieszamy dokładnie i wygniatamy ręką (umytą lub w rękawiczce), aż masa zacznie się kleić.
Jeden wafel układamy na dużym talerzu, na niego nakładamy delikatnie masę, staramy się nakładać równo. Przykładamy drugim waflem i lekko dociskamy. Na wierzchu kładziemy deskę drewnianą a na niej ciężką książkę i wstawiamy baton śniadaniowy w takiej formie do lodówki.
Na drugi dzień rano wyjmujemy baton śniadaniowy z lodówki i delikatnie tniemy go na 4 części.
Smacznego.
Płatki kukurydziane i kakaowe mielimy i przesypujemy do miski.
Dodajemy wiórki kokosowe, syrop z agawy oraz mieszankę studencką i mascarpone.
Mieszamy dokładnie i wygniatamy ręką (umytą lub w rękawiczce), aż masa zacznie się kleić.
Jeden wafel układamy na dużym talerzu, na niego nakładamy delikatnie masę, staramy się nakładać równo. Przykładamy drugim waflem i lekko dociskamy. Na wierzchu kładziemy deskę drewnianą a na niej ciężką książkę i wstawiamy baton śniadaniowy w takiej formie do lodówki.
Na drugi dzień rano wyjmujemy baton śniadaniowy z lodówki i delikatnie tniemy go na 4 części.
Smacznego.