Sposób przygotowania:
Maślane herbatniki
W misce rozetrzyj miękkie masło a kiedy będzie naprawdę miękki zacznij stopniowo dodawać cukier i żółtka, na koniec dodaj suche składniki.
Całość dokładnie zarób a kiedy ciasto zacznie odchodzić od brzegów miski zawiń je w folie i wstaw na godzinę do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczaj je w dłoni i układaj na blasze, na koniec posyp siekanymi orzechami.
Ciastka piecz 30 min w 170stop.
Całość dokładnie zarób a kiedy ciasto zacznie odchodzić od brzegów miski zawiń je w folie i wstaw na godzinę do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczaj je w dłoni i układaj na blasze, na koniec posyp siekanymi orzechami.
Ciastka piecz 30 min w 170stop.
SylaUla