Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Maślane herbatniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Słodki dodatek do filiżanki gorzkiej herbaty lub małe co nieco na popołudniowy podwieczorek. Uwaga one uzależniają:)

Maślane herbatniki

Składniki:

Maślane herbatniki

 

Sposób przygotowania:

Maślane herbatniki
W misce rozetrzyj miękkie masło a kiedy będzie naprawdę miękki zacznij stopniowo dodawać cukier i żółtka, na koniec dodaj suche składniki.

Całość dokładnie zarób a kiedy ciasto zacznie odchodzić od brzegów miski zawiń je w folie i wstaw na godzinę do lodówki.

Ze schłodzonego ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczaj je w dłoni i układaj na blasze, na koniec posyp siekanymi orzechami.

Ciastka piecz 30 min w 170stop.

Tagi:

ciastka