Sposób przygotowania:
Muffinki truskawkowo-kokosowe na mleczku kokosowym
W dużej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, cynamon, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia.
W drugiej misce mieszamy trzepaczką mleczko kokosowe z olejem i jajkiem, a następnie wlewamy składniki suche do mokrych i krótko mieszamy.
Dodajemy oczyszczone i pokrojone na kawałki truskawki, mieszamy.
Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Na wierzchu kładziemy kawałki truskawek. Pieczemy przez 17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
W drugiej misce mieszamy trzepaczką mleczko kokosowe z olejem i jajkiem, a następnie wlewamy składniki suche do mokrych i krótko mieszamy.
Dodajemy oczyszczone i pokrojone na kawałki truskawki, mieszamy.
Przekładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Na wierzchu kładziemy kawałki truskawek. Pieczemy przez 17 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.