Sposób przygotowania:
Domowe Cebularze
Drożdże mieszamy z wodą aż się rozpuszczą. Mąkę przesiewamy do dużej miski,dodajemy olej,rozpuszczone drożdże,żółtko jaja i mieszamy wszystko ze sobą,na końcu dodajemy sól.Zarabiamy ciasto aż będzie elastyczne i będzie odchodzić od ręki. Przygotowane ciasto przykrywamy,odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( około 1 godz.) W tym czasie przygotowujemy cebulę: obieramy,kroimy na 4 części i siekamy nie za drobno.Na rozgrzaną patelnię dajemy 2 łyżki oleju ,cebulę i podsmażamy aż cebula zmięknie,mieszamy ją regularnie.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8-10 części,robimy kuleczki,układamy na blaszce do pieczenia.Szklankę robimy wgłębienia na środku kulek,w to miejsce dajemy cebulę,smarujemy białkiem i posypujemy np.makiem. Pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 min.