Sposób przygotowania:
Pyszne, pikantne cebularze
Do ciepłego mleka dodać cukier, pokruszone drożdże, 3 łyżki mąki, wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut. Jajko ubić z odrobiną soli. Do drugiej miski przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, 2 łyżki oleju, jajko, dokładnie wyrobić. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 1 cm, powycinać krążki. Uformować owalne placuszki, ułożyć na przygotowanej blaszce, pozostawić do wyrośnięcia. Na pozostałym oleju zeszklić posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić. Na wyrośnięte ciasto nałożyć farsz z cebuli, posypać żółtym serem i ostrą mieloną papryką. Blaszkę z cebularzami włożyć do piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.