Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Domowe faworki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

do posypania cukier puder

Domowe faworki

Składniki:

Domowe faworki

 

  • 40 dag mąki
  • 4 żółtka
  • 10 dag cukru pudru
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • łyżka spirytusu
  • tłuszcz do smażenia(smalec wymieszany z olejem proporcja 2;1)

Sposób przygotowania:

Domowe faworki
Mąkę dwukrotnie przesiać.dodać żółtka,cukier puder,kwaśną śmietanę i spirytus.Zagnieść.Odstawić do lodówki na 2 godz. Schłodzone ciasto cieniutko rozwałkować.Pokroić na paski.Naciąć po środku i przez otwór przewlec jeden koniec.Smażymy na gorącym tłuszczu.Osączyć.Zimne posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

faworki chrust