marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Domowe Grześki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Andruty wypakować i połamać równo w prostokąty i rozsmarowyw- -wywać nożem na każdym kawałku masę krówkową,przełożyć waflem.Oblewać polewą.

Domowe Grześki.

Składniki:

Domowe Grześki.

 

  • 1 opakowanie kwadratowych andrutów,
  • masa krówkowa gotowa,
  • polewa czekoladowa lub kakaowa,
  • wiórki kokosowe do posypki,
  • folia aluminiowa.

Sposób przygotowania:

Domowe Grześki.
Andruty wypakować i połamać równo w prostokąty lub trójkąty.Na
każdym kawałku prostokąta czy trójkąta,rozsmarować nożem masę
krówkową i znów przełożyć waflem.I tak ze 2 razy zrobić z następnymi waflami.Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej,a przełożone masą andruty rozłożyć na arkuszu folii aluminiowej i oblewać każdy kawałek polewą,rozcierając ją nożem lub łyżką po bokach.Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia,a jak zastygnie polewa,oprószyć wafelki wiórkami kokosowymi po wierzchu.