Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery drobiowe
Bułki do hamburgerów przekrój wszerz. Liście sałaty umyj i osusz. Pomidora i ogórki pokrój w plastry.To samo zrób z czerwoną cebulą. Do miski wybij jajko, posól i popieprz oraz rozbij widelcem.
Na talerz wysyp bułkę tartą. Piersi z kurczaka umyj i pokrój na 4 kotlety.
Kotlety z piersi z kurczaka obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju. Przekrojone bułki włóż na chwilę do piekarnika aby się podpiekły. Spody bułki posmaruj ketchupem, musztardą lub majonezem. Na to wyłóż po plastrze sałaty, kotlecie z piersi z kurczaka, plastrze pomidora, ogórka kiszonego i cebuli.
Na sam koniec możesz posmarować jeszcze raz np. ketchupem. Przykryj drugą częścią bułki i gotowe. Smacznego!
Na talerz wysyp bułkę tartą. Piersi z kurczaka umyj i pokrój na 4 kotlety.
Kotlety z piersi z kurczaka obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju. Przekrojone bułki włóż na chwilę do piekarnika aby się podpiekły. Spody bułki posmaruj ketchupem, musztardą lub majonezem. Na to wyłóż po plastrze sałaty, kotlecie z piersi z kurczaka, plastrze pomidora, ogórka kiszonego i cebuli.
Na sam koniec możesz posmarować jeszcze raz np. ketchupem. Przykryj drugą częścią bułki i gotowe. Smacznego!