bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Tortilla z indykiem w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Tortilla z indykiem panierowanym w sezamie jest bardzo smaczna i lekkostrawna, ostatnio przyrządziłam ja na szybki obiad ale możemy ją również podać na kolację.

Tortilla z indykiem w sezamie

Składniki:

Tortilla z indykiem w sezamie

 

  • 4 placki tortilli
  • 400 gram piersi z indyka
  • 150-200 gram sezamu
  • 1-2 jajka
  • Przyprawa do indyka
  • Słodka i ostra papryka
  • 250 gram pomidorków koktajlowych
  • 1 żółta papryka
  • 1 opakowanie mix sałat
  • Sos tysiąca wysp
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Tortilla z indykiem w sezamie
Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami. Kawałki indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor.

Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w paski. Na każdym placku tortilli układamy sałatę, kawałki indyka, paprykę i pomidorki, polewamy sosem tysiąca wysp, tortillę zwijamy składając boki do środka.