Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Domowe hamburgery są pyszne i łatwe w przygotowaniu.

Domowe hamburgery

Składniki:

Domowe hamburgery

 

  • 10 bułek na hamburgery lub kajzerki
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • surówka
  • ketchup
  • sos do sałatek lub majonez

 

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Mięso mielone przyprawić (jeśli nie jest przyprawiane ),dodać 1 małe jajko i trochę bułki tartej-dobrze wymieszać. Formować małe kulki, a następnie zdusić je ręką na okrągłe ale płaskie kotlety.Opiec na patelni z obu stron. Bułki przeciąć na pół. Włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika lub mikrofalówki aby podgrzać. Jeśli uda Wam się kupić świeżo upieczone-jeszcze ciepłe to nie trzeba grzać. Jedną połówkę bułki posmarować ketchupem,drugą sosem do sałatek lub majonezem.Na jedną połówkę nałożyć surówki z kapusty-przyrządzonej wg uznania-może być kupna następnie położyć kotleta i złożyć bułkę.Dodatków kłaść ile się chce. Hamburgery gotowe więc życzę SMACZNEGO. Bardzo smaczne są również następnego dnia-po przygotowaniu zawinąć w folię aluminiową.