mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwe, domowe hamburgery zapiekane

Domowe hamburgery Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe hamburgery

 

  • kotlety hamburgerowe - 6 sztuk
  • bułka hamburgerowa-6sztuk
  • plastry sera-6 sztuk
  • ketchup-5 łyzek
  • musztarda- 5 łyżek
  • cebula- 3 sztuki
  • ogórek - 6sztuk

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Bułki przekrajamy na pół. Kotlety wykładamy na bułkę. Plastry sera wykładamy na kotlety. Łączymy ze sobą ketchup i musztardę. Mieszamy . Cebulę obieramy, kroimy w mniejsze kawałki. Ogórka kiszonego kroimy w plastry. Wykładamy kolejno na kotleta plastry cebuli, ogórka. Polewamy musztardą wymieszaną z ketchupem. Następnie przykrywamy i zapiekamy przez 10 minut w piekarniku w temp 190 stopni.
Domowe hamburgery
przekrojone na pół bułki hamburgerowe
Domowe hamburgery
wykładane poszczególne składniki na bułke
Domowe hamburgery
polanie hamburgera musztardą i ketchupem wymieszanymi ze sobą
Domowe hamburgery
przykryte nadzienie haburgerowe drugą częścią bułki