WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Domowy hamburger ze schabowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowy hamburger w bułce z sezamem, z serem żółtym, ketchupem, majonezem. Prosty i szybki do przygotowania.

Domowy hamburger ze schabowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy hamburger ze schabowym

 

  • 1 plaster schabu
  • jajko i bułka do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • 1 bułka do hamburgerów z sezamem
  • ketchup i majonez do posmarowania bułki
  • 1 plaster żółtego sera

Sposób przygotowania:

Domowy hamburger ze schabowym

ETAP 1:

Mięso rozbić tłuczkiem. Przyprawić sola i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju. Bułkę do hamburgera przekroić na pół i ułożyć na patelni żeby się podgrzała.

Spodnią część bułki odwrócić i posmarować ketchupem. Ułożyć na niej usmażony kotlet. Na nim ułożyć plasterek żółtego sera. Wierzchnią część bułki obrócić i posmarować majonezem, nałożyć na ser.

Hamburgera zdjąć z patelni i podać na gorąco.

Domowy hamburger ze schabowym
Ser nakładamy na schabowego a drugą połówkę bułki smarujemy majonezem
Domowy hamburger ze schabowym
Na posmarowaną ketchupem bułkę kładziemy schabowego
Domowy hamburger ze schabowym
Schabowy w trakcie smażenia na patelni na oleju
Domowy hamburger ze schabowym
Bułkę podgrzewamy na patelni i smarujemy połowę ketchupem